Despre Quilling - Arta de a rula hartia





Quilling-ul este o formă de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt laminate, rulate pentru a capata forma şi lipite împreună pentru a crea modele decorative.

In timpul Renasterii, călugăriţe din Franta si Italia, precum şi călugări foloseau quilling-ul pentru a decora coperti de carte şi obiecte religioase. Lucrarile erau realizate frecvent din benzi de hârtie tăiate de la marginile aurite de cărţi. Aceste benzi de hârtie aurite au fost apoi utilizate pentru a crea forme quilling.

În secolul al 18-lea, quilling-ul a devenit popular în Europa, unde doamne „din clasele de sus” practicau aceasta artă pentru a se relaxa. Acesta a fost unul dintre puţinele lucruri pe care doamnele il puteau face si despre care se credea ca nu le solicita prea mult statura delicata. Quilling-ul, de asemenea, s-a răspândit si în America şi există câteva exemple din vremurile coloniale.

Multe opere de artă „quilled” pot fi găsite pe dulapuri şi standuri, panouri Cribbage, portmonee si posete de dama, o gamă largă de imagini şi de rame, coşuri de muncă. Unele elemente au fost special concepute pentru quilling cu suprafete încastrate. Quilling-ul a fost, de asemenea, combinat sau asociat cu alte tehnici, cum ar fi broderie şi pictura.

Aceasta arta a trecut prin mai multe transformări şi schimbări de-a lungul veacurilor, utilizand noi tehnici, stiluri şi materiale. Quilling-ul tridimensional creează elemente 3D.

Astăzi, quilling-ul captiveaza atentia tot mai multor ochi de pe fiecare continent. Nu se mai limitează la "clasele de sus", aceasta este o forma de arta a popoarelor care a devenit din ce în ce mai populara datorită costului scăzut al materialelor. Aceasta este folosita pentru a decora invitatii de nunta, marturii de botez, felicitări, pagini de album, si cutii. Opere realizate prin tehnica quilling pot fi găsite în galerii de artă din Europa şi în Statele Unite şi este o artă care se practică în jurul lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu